Om mig

Om mig som tantraterapeut| Lustkraft

-min sexuella resa och mitt kall
Sammanfattning av infon på den här sidan, om mig och mitt yrkesval som sexsibilitycoach


Jag, Lisa, är sexsibilitycoach och tantralärare med en omfattande erfarenhet inom flera sexuella traditioner, inklusive tantra, BDSM och sexualkunskap. Genom mina studier inom kommunkation och psykologi, har jag en bred förståelse för hur man kan kommunicera kärleksfullt och effektivt samtidigt som jag har en längtan att på djupet förstå vad det är att vara människa. Att vara tantralärare är inte bara min yrke, utan också min stora passion i allt jag gör i livet. Min egen resa i att utforska min sexualitet och lära mig om min kropp har gett mig insikter och visdom som jag nu har förmånen att dela med andra. Jag har sett mig som asexuell och undrat vad som var fel med mig, men nu har jag lärt mig att älska min kropp och är stolt över att jag är multiorgasmisk. Därför vill jag hjälpa andra att upptäcka sin sexualitet och kropp, lära sig att älska sig själva och uppleva en djupare och mer meningsfull sexualitet. 
Min utbildning och bakgrund


Jag (Lisa) jobbar som sexsibilitycoach (tantralärare) sedan 2011. Sexsiblitycoachutbildningen innebär att jag under 1,5 år har mött tretton olika lärare från hela världen, som alla arbetar med sexualitet ur olika vinklar. Jag har därigenom en bred inblick i många sexuella traditioner, bland annat tantra och kan plocka det bästa från var och en. Under utbildningen har vi även behandlat mer moderna områden, såsom BDSM och sexologi, så jag har kunskaper även inom dessa fält.

 

Därutöver har jag gått flera kurser inom skrattyoga, improvisationsteater, yoga, kontaktimprovisation, massage och tantramassage, samt assisterat och/eller gått ett 70-tal fristående helg- eller veckokurser inom tantra eller sexualitet. Jag har också gått många kurser inom autentiskt relaterande, Non Violent Communication och jag har varit på Mullingstorp. Jag har läst tre psykologikurser på universitetsnivå. 1999, som 18-åring, ledde jag min första workshop och 2004 drog jag igång ett koncept med närhets- och sensualitetsövningar i vatten, och har sedan dess fortsatt att leda kurser och workshops.

 

Jag är från början civilingenjör, men försörjer mig idag bara som tantralärare. Det är det här jag brinner för. 

Min längtan bakom att jobba som tantraterapeut


Jag vill få mäniskor medvetet närvarande och ge stöd till deras utveckling. Jag har alltid tyckt om att hålla kurser och coacha andra och föreläsa. Och just sexualitet ligger mig särskilt nära om hjärtat. Jag har jobbat mycket med min egen sexualitet, bland annat under sexsibilitycoachutbildningen, och det känns vackert att få hjälpa andra en bit längs deras vägar. Det är så många som vill få prata om frågor kring sexualitet med någon som känner sig trygg inom det. Jag har märkt att det finns ett stort behov, och så mycket viktigt att lära ut!

 

För mej, liksom för många andra, har sexualitet inte alltid varit så enkelt. Fram till år 2002, då jag var 21 år, var det så att jag slutade vara kåt så fort jag rörde vid mitt underliv. Jag kunde inte onanera, inte ha samlag, inte petting. Jag kallade mej asexuell och förstod inte vad som var fel med mej. Jag hade för mycket skam och för många hämningar och idéer. Jag var för mycket i huvudet och för lite i kroppen. Så jag har verkligen arbetat med att lära mej om min sexualitet och min kropp. Och idag känns det så värdefullt och fint att få dela med sej av det till andra.


Här är en podd-intervju om min sexuella resa: https://poddtoppen.se    

 

Att jag har arbetat med min sexualitet har inneburit allt för mej. Jag har gått från att se mej som asexuell och inte kunna onanera till att älska min kropp och vara multiorgastisk. Det genomsyrar så många delar av mitt liv. Jag kan sätta gränser, både sexuellt och i andra sammanhang. Jag vet vad jag vill, och jag vet att jag är lika värdefull som alla andra. Idag älskar jag mej själv.

 

Vilka jag vill nå, som tantralärare

Jag vill nå dej som är intresserad av personlig utveckling och som vill njuta ännu mer av livet, nå nya dimensioner och expandera andligt, själsligt och kroppsligt. Dej som vill få en större helhetsbild och möta dig själva på ett djupare plan.


Jag vill nå dej som vill ha in lite mer lek i livet. Jag är själv en sådan person, så jag söker väl andra som är som jag. Det är viktigt för mig att leken får finnas där. 


Mitt sätt att arbeta handlar mycket om att utgå från lekfullhet och lust. Jag tänker mycket på små barn, som har ett så naturligt förhållningssätt till kroppen. Till skrattet, till leken, men också till sexualiteten. För mej har det handlat mycket om att hitta tillbaka till det som en gång var, innan hämningarna kom. Och jag vill inspirera dej att slå in på den vägen. Att hitta tillbaka till ditt ursprung.

Jag brinner för att få människor att känna sig mer levande. Det finns så många som stänger in sig själva i en mall för hur de tror att man borde vara. Men egentligen kanske de bara längtar efter att leka, skratta och njuta, som då man var barn. Det finns jättemånga allvarliga ”vuxna” som bara älskar att leka, jag märker det när jag håller kurser, att jag hittar på saker som får det att glimma i ögonen på dem, som väcker en gnista, en lust till något nytt. Ibland kommer folk fram och säger att jag öppnat en ny värld för dem, och då blir jag alldeles rörd. Då känns det som om jag verkligen gett någonting.

 

Jag tror det är det som är mitt kall. Jag tror att alla människor ständigt är under utveckling och att det alltid går att gå djupare. Tänk om man plötsligt slutade utvecklas. Så otroligt tråkigt, eftersom utveckling är så njutbart, spännande, skrämmande, smärtsamt och alldeles levande. Utveckling kan gå snabbt eller långsamt. Ibland kan den verka gå bakåt, men det tror jag är en illusion. Det finns alltid utveckling.


En tiondel av mina intäkter och skänker jag till bevisat effektivt bistånd:

Givewell och animalcharityevaluators


Vad Lustkraft betyder för mig

Kanske har du nån gång fått höra ”har du ingen skam i kroppen!?”. Som om man borde känna skam. När det är precis tvärtom. Ju mindre skam, desto mer kan vi vara i vår fulla kraft och i vår lust. Det är så kraftfullt att vara i sin lust och det är så lustfyllt att vara i sin kraft. Därför hittade jag på ordet Lustkraft, som också är namnet på mitt företag. 

Övningarna på mina femhelgerskurser för kvinnor

Tillsammans med mina kompetenta assistenter, leder jag ett årsprogram för kvinnor. Som kursledare försöker jag blanda det livfulla med det lugna, det lekfulla med det djupa. Jag tror på blandning och balans, som livet självt. Jag tycker om att använda mig av beröringsövningar, lekar, kontaktimprovisation, mindfulness… Allt utifrån var gruppen verkar befinna sig för tillfället. Jag lyssnar av och frågar och känner in vad vi tillsammans behöver. Kurserna innehåller självuppskattningsövningar och samtal och diskussioner kring tantra, sex och sexualitet. Allt sker på ett kravlöst sätt inom trygga ramar. Då jag coachar använder jag mig av liknande metoder.